Nekem ez azt jelenti, hogy szeretem azt, ami Te vagy. Ahogy lélegzel. Ahogy ülsz, állsz, fekszel. Ahogy létezel. Olyan szabadon. Olyan elvekkel agyontűzdelve. Szorongósan, borongósan. Azzal az óriási batyuddal, amit elrejtenél, de valójában nem lehet.

Nekem ez azt jelenti, hogy nem akarlak megváltoztatni, hanem elfogadlak. Nem okítalak, hanem hagyom, hogy a saját utadon barangolva lássalak.

Nekem ez azt jelenti, hogy letettem az elvárásaim, és megértettem miért cselekszel sokszor érthetetlenül, velem teljesen ellentétesen. Abban vagy Te.

Nekem ez azt jelenti, hogy legyél akármilyen, bármilyen, legyél akárhol, és bárhol, szeretlek némán, csendben téged, szüntelenül.

Nekem ez azt jelenti, hogy megértettem, mindig pontosan annyit adtál, amennyit épp tudtál. Nem gondolom, hogy szándékosan bántani akartál, helyette inkább magam irányába igazítottál.

Nekem ez azt jelenti, hogy hálás vagyok Érted. Azért, amilyen vagy. Hogy nem bebörtönözve hagyod lelkem, hanem nekem adod, hogy szabadon élve, szárnyalhassak.

Nekem ez azt jelenti, hogy képtelen vagyok nem szeretni, és képtelen vagyok nem megbocsájtani. Mert a lélek valójában ezt tudja. Élete utolsó pillanatáig, őszintén szeretni.

Musa Dóri

Fotó: Unsplash

Share This