Egy szeretetteljes párkapcsolatban szerintem, a legfontosabb az őszinteség. Anélkül biztos, hogy nem fog működni a dolog, mivelhogy házat sem szoktunk ingoványra építeni. Szörnyű érzés, amikor évek, vagy csak évtizedek után jövünk rá, hogy társunk valójában nem az, mint akinek mutatta magát, mint akinek megismertük.

Szóval, az őszinteség mindkét fél részéről rendkívül fontos. Nyilván nem kell mindig és mindent plasztikusan, apró részletekbe menően elmesélni, de ne hallgassunk el az életünkből olyan dolgokat, eseményeket, amik ha kiderülnének, azzal a partnerünknek okoznánk óriási csalódást.

A szerelem, a szeretet, az empátia, a figyelem, a segíteni akarás szintén rendkívül fontos egy kapcsolat minőségének megőrzésében. Ne legyünk vakok, és ne fordítsuk el a fejünket! Ne ragadjunk bele sztereotip szerepeinkbe.
Figyeljünk oda a másikra amikor fáradt, amikor beteg, vagy csak egyszerűen rossz napja van. Egy kedves szó, egy ölelés, egy gesztus csodákra képes.

Problémák mindig voltak, vannak és lesznek, ezért beszéljetek róla, kommunikáljatok egymással! Nem mondom, hogy mindent meg lehet oldani, de érdemes megbeszélni és ha van értelme, dolgozni rajta. Igaz, ehhez két felnőtt, érzelmileg érett emberre van szükség, akik mindketten egyformán akarják a változást.
Néha megtörténik, hogy egy kapcsolat menthetetlenül zátonyra fut, de azt még idejében érdemes felismerni. Minek maradnál benne egy ilyen megromlott kapcsolatban, miért áldoznál rá értékes időt az életedből? Az ilyesmi, egyik félnek sem használ.

Mindenkinek meg kell adni az esélyt a boldogságra.

Révész Márton

Fotó: Unsplash

Share This