Látod a kislányodat, amint nővé válik, nem csak Te öleled már, más is szereti és öleli. Az a fiú, fontosabbá válik, mint Te.
Nem ér rá veled beszélni, mert éppen vele beszél, már órák óta.

Csodás érzések és egy kicsit újraéled, ami veled történt ennyi idős korodban, az első csókokat és öleléseket. És vele repülsz, vele örülsz, mikor jönnek össze azzal a fiúval, és milyen lesz az a csók, és az ölelés és máris félted őt a csalódástól, a szakítás fájdalmától.
Kicsit rossz, hogy ebben Te már nem vagy benne, ebből kimaradsz, ez az ő élete. De mégis benne vagy, hiszen a gyermeked Te is vagy egy kicsit, a Te életed van őbenne.

A szerelemnek és vágynak csodás rezgése van, óriási energia. Minden megszűnik a szerelmes ember számára, más dimenzióba kerül. A szerelem szenvedés és fájdalom is, ezt pedig nem akarod, hogy megtudja a gyermeked, ettől megvédenéd mindenáron, de ez már az ő saját útja, ahová nem mehetsz vele. 

Mit él meg egy anya, ha szerelmes a fia?

Látod a kisfiadat, amint férfivé válik, nem csak te öleled már, más is szereti és öleli. Már nem Te vagy az első nő az életében, már régóta nem „szerelmes” beléd és már feleségül sem akar venni, mint ahogyan azt óvodás korában ígérte.

Örülsz, ha jut Neked egy ölelés az életéből, mást ölel már.
Félted Őt. Félted attól a nőtől, hiszen jól tudod milyenek a nők, és milyen hatalmuk lehet a fiad felett.
Meg akarod óvni a csalódástól, félsz, hogy kikosarazzák, félsz, hogy elhagyják. Ő a Te kicsi fiad, aki felnőtt.
Engedd szabadon és bízz benne és szeresd a lányt, aki a te csodás fiadat szereti.
Az anyja Te maradsz, Te adtál neki életet, de nő nem lehetsz mellette és Ő csak egy lány mellett válhat férfivá.

Megéri elengedni Őt.

Frankó Tünde

Fotó: Unsplash

Share This