Hat óra. Sötét, hideg, barátságtalan reggelre ébredünk. Igen, ez már az ősz. A telefonom kíméletlenül teszi a dolgát, vagyis ébreszt, pedig tudnánk még aludni.
Benyomom a szundi gombot, ezzel nyertünk néhány perc haladékot. Nincs kedvünk kikelni a meleg paplanból, de tudjuk, hogy muszáj. Megint elkezdődött egy nap, egy új nap. Menni kell, nincs megállás!

Kábultan ébredezünk, beindul a rutin. Gondolj arra, nem vagy egyedül, sok millió embertársad csinálja ugyanezt nap mint nap. Reggelente elnyűtt, álmosan hunyorgó arcok hajolnak a forrón gőzölgő teás és kávés poharak fölé.

Pár perc és jobb lesz. Sosem tudhatod mit hoz az élet, mert minden nap egy új lehetőség. A rádióból a kedvenc slágered szól, és ütöd hozzá a ritmust. Látod? Minden rossz elmúlik, a jó dolgokra fókuszálj! Talán a mai lesz életed legboldogabb napja.

Munkára fel! Nem kell egyedül megváltanod a világot, csak tedd, amit meg kell tenned. Inkább hasznos legyél, mint sikeres, és sose halogasd azokat a kellemetlen dolgokat, amikhez nincs igazán kedved. Próbáld ezeket még reggel elintézni. Utána már nem fognak zavarni, és jobban érzed majd magad. Azt mondják ez is a siker egyik kulcsa.

Tehát csak bátran előre, és legyen szép a napod!

Révész Márton

Fotó: Unsplash

Share This